1. Aproape 140.000 de contribuabili, persoane fizice și juridice, au plătit integral impozitele pentru 2024, anunță Primăria Timișoara. Aproximativ 50% dintre contribuabili au optat pentru plățile online, fiind procesate aproape 90.000 de plăți. Sumele colectate depășesc 220 de milioane de lei, mai mult față de anul trecut, transmit reprezentanții municipalității. Timișorenii care nu și-au plătit încă taxele și impozitele locale o pot face fie în forma clasică, fie prin portalul unic al primăriei, creându-și un cont pe adresa cont.primariatm.ro. Prin intermediul acestuia, conbtribuabilii pot accesa peste 300 de cereri și servicii gestionate de municipalitate, de la plata taxelor, la depunerea certificatului de urbanism sau acte pentru indemnizația copilului, fără a se mai deplasa la ghișeu.
2. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru astăzi. Este vorba despre străzile: Ștrandului – săpătură fundație trotuar și montat bordură mică; Vasile Pârvan – săpătură și montat bordură mică; Martir Ioan Stanciu – montare pavaj; C-tin Brăiloiu – montat bordură mare și pregătire fundație trotuar; Alee Palatul Copiilor – așternere mixtură asfaltică; Orșova – ridicare la cotă cămin carosabil; Dej – desfacere și montare bordură mică, mare și asfaltare; Mehadia – montare bordură mare și mică; Al. Vaida Voievod – montare bordură mare și mică; Albăstrelelor – săpătură strat fundație balast, montat bordură trotuar; Răsăritului – așternere mixtură asfaltică; Colonia Slavic – reparații mixtură asfaltică; Silistra – Zona 23 – săpătură carosabil și trotuar; Silistra – Zona 22 – montat bordură mare și mică; Piața Badea Cârțan – săpătură fundație trotuar, montat bordură mare și mică. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.
3. Clădirea nouă a clinicii de ORL de pe Bulevardul Revoluției se apropie de finalizare, anunță municipalitatea. Construcția este finalizată în proporție de 95%, fiind în execuție finisaje, retușuri după șantier și amenajări exterioare. Noul corp de clădire este conectat la cel existent și este prevăzut cu lift pentru pacienți, scări interioare și exterioare (cu rol de evacuare) și amfiteatru pentru studenți. În clădirea cu parter și patru etaje, pacienții vor fi consultați sau îngrijiți în două săli de tratament și în zece cabinete dotate cu echipamente medicale de ultimă generație, iar urgențele vor fi asigurate într-o sală ultramodernă. Noua Clinică ORL va oferi o gamă largă de servicii medicale în sistem ambulatoriu, inclusiv consultații specializate, investigații audiologice și vestibulare, tratamente pentru afecțiuni ale urechii, nasului și gâtului. Investiția a fost cofinanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și se află pe lista de finanțare pentru Programul Operațional Sănătate 2021-2027.
4. Conferința Locuri și terapie își continuă demersul interdisciplinar și transcultural de explorare a limbii și a domeniilor de specialitate medicală, adresându-se celor dornici de cunoaștere, înțelegere reciprocă și educare. Cu ediția din acest an, se face încă un pas înspre conștientizarea interculturală și se adăugă un capitol la cunoașterea spațiului și a culturii medicale în care ne formăm și evoluăm continuu. Studenți și cadre didactice din cele trei universități partenere, Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Victor Babeș”, Universitatea de Vest și Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai Iˮ, vor pune împreună informații din domenii de specialitate diferite (lingvistic, medical, antropologic, didactic și biologic) pentru a contura o perspectivă asupra învățării bazate pe formarea de competențe transdisciplinare și înțelese drept un ansamblu de cunoștințe, aptitudini și atitudini adecvate contextului. Înscrierea se face prin completarea unui formular online. Activitatea se va desfășura prin Centrul de Cercetare Lingvistică Aplicată și Studii Culturale Comparate în Amfiteatrul Poștă 1, vineri, de la ora 17:00. Detalii pot fi găsite pe umft.ro.
5. Aquatim anunță că joi, între orele 8-18, la intersectia străzilor Torac și Câmpului se va executa o conectare de conducte. Pe durata lucrărilor este posibil ca presiunea să fie mai scăzută în partea de sud a orașului. De asemenea, vineri, între aceleași ore, la intersecția străzilor Popa Șapcă și Constantin Brâncuși se va executa scoaterea din uz a conductei vechi de alimentare cu apă. Pe durata lucrărilor se va întrerupe furnizarea apei pe străzile Constantin Brâncuși și Popa Șapcă, pe porțiunea dintre străzile Vasile Lucaci și Martir Sebastian Iordan.
6. SDM face cunoscut programul zilei de 10.04.2024, unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere în Timișoara: marcaje rutiere pe Bd. Vasile Pârvan, înlocuire borne de restricționare a accesului auto pe Bd. Regele Mihai I, montare limitatoare de viteză Intrarea Saturn, camere supraveghere video în Piața Ionel I. C. Brătianu – punctele cardinale, linie comunicații de rezervă pe Str. Johann Nepomuk Preyer. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate.
7. „Străzi pentru comunitate” dăruiește cetățenilor din cartiere, pentru o zi, o stradă circulată în mod obișnuit de mașini, și o transformă în loc de desfășurare a unor activități destinate tuturor vârstelor, care pun în valoare specificul cartierului, organizate cu parteneri „din vecini”: școli, societăți comerciale, universități, cluburi sportive. “Am pornit în 2021, din centru, am ajuns, în 2022, în Freidorf, apoi în Plopi, anul trecut. Anul acesta ne vedem pe Bd. Cetății, duminică, 14 aprilie, unde vă așteptăm pentru a ne bucura în comunitate. Pentru buna desfășurare a evenimentului, circulația tramvaielor și a autovehiculelor pe Bd. Cetății, între Calea Torontalului și str. Amforei/Martir Cernăianu va fi oprită, între orele 07:00 și 17:00. Participarea la activități este gratuită. Programul se desfășoară între orele 11:00-16:00”, transmit reprezentanții Casei de Cultură.