Știrile zilei – 17 iulie 2024

1. Aproape 50 de elevi din 20 de județe ale țării au ales o vacanță activă, înscriindu-se la școala de vară EcoChem Summer University, organizată de Liga Studenților Chimiști din Timișoara în parteneriat cu Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, în perioada 14-24 iulie, pentru a-i familiariza pe elevii de liceu cu viața de student la Universitatea Politehnica Timișoara. Elevii sunt cazați în căminele studențești, mănâncă la Cantina UPT, participă la cursuri și laboratoare susținute de cadrele didactice ale facultății și sunt asistați de voluntari din liga studenților pentru o serie de activități distractive, dar și instructive, atât în campusul UPT, cât și în oraș.

2. Aquatim anunță că joi și vineri, între orele 8-16, în Cenad și Lovrin presiunea va fi redusă pentru lucrări de spălare a rețelei de distribuție. Lucrările de spălare urmăresc să asigure o calitate corespunzătoare a apei potabile, transmite Aquatim.

3. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 17 iulie. Este vorba despre străzile: Glad, Cosminului, Calea Aradului, Circumvalațiunii, Alexandru Vaida Voievod, Calea Lugojului și Evlia Celebi. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

4. SDM face cunoscut programul zilei de 17 iulie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere de separare a benzilor de circulație – pe timp de noapte pe Calea Lugojului – DN6 – Str. Victoria; marcaje de traversare pentru pietoni – pe timp de noapte pe Bd. Liviu Rebreanu și străzile concurente; marcaje de traversare pentru pietoni – pe timp de noapte pe Calea Șagului – DN59 – Metro Cash & Carry; lucrări de semaforizare a intersecției pe Calea Stan Vidrighin – Bd. 12 Noiembrie 1884. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus. 

5. Consiliul Județean le propune timișenilor, prin intermediul instituțiilor sale de cultură, o serie de evenimente artistice în această săptămână. Printre acestea se numără expoziții temporare, permanente și teatru de păpuși. Muzeul Național al Banatului invită publicul la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Medieval al Castelului Huniade. Astfel, în parcul Castelului Huniade din centrul Timișoarei, spectatori de toate vârstele pot retrăi atmosfera Evului Mediu printre cavaleri nobili, domnițe grațioase și meșteșugari iscusiți. Muzica, dansul și gastronomia se combină pentru a crea o experiență culturală memorabilă. De asemenea, la Centrul Multifuncțional Bastion se poate vizita expoziția „Muzeul Bibliei”, din care fac parte aproximativ 500 de exemplare ale Bibliei şi Noului Testament în limba română. Pe parcursul expoziției, doritorii pot scrie versete în cea mai mare Biblie din România, un proiect început la ediția anterioară a „Muzeului Bibliei”. De asemenea, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” pune în scenă pentru cei mici spectacolul „Ariciul”.