Știrile zilei – 29 iulie 2024

1. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat deja primele 100 de contracte de finanțare din noul Program Regional Vest 2021-2027. Valoarea investițiilor finanțate până acum pentru regiune este de 400 de milioane de euro, dintre care aproape 300 reprezintă fonduri nerambursabile. Proiectele contractate vor aduce pentru cetățenii regiunii noastre sisteme de transport public moderne, eficiente și ecologice, trasee de biciclete și drumuri județene modernizate. De asemenea, sunt finanțări menite să finalizeze investițiile începute pentru grădinițele, școlile, liceele și universitățile din regiune, pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice, pentru restaurarea obiectivelor de patrimoniu și regenerare urbană.

2. SDM face cunoscut programul zilei de 29 iulie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere pe  Bd. Revoluției din 1989 și Calea Aradului; demontare a barierelor de restricționare a accesului auto  pe Calea Aradului – Str. Mitropolit Dr. Vasile Lăzărescu – Calea Sever Bocu – cvartal de blocuri. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

3. Prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 5,1% comparativ cu luna trecută, în timp ce în aceeași perioadă prețul mediu al unui litru de motorină a crescut cu 4,7%. În această perioadă, România se află pe locul trei în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria și Malta, și pe locul patru în ceea ce privește cel mai mic preț la motorină, după Bulgaria, Lituania și Malta.

4. Aquaitm anunță că marți, 30 iulie, între orele 9-14, presiunea va fi scăzută în Surducu Mic pentru lucrări de spălare a rețelei de distribuție și a bazinului de înmagazinare.  Lucrările de spălare urmăresc să asigure o calitate corespunzătoare a apei potabile și sunt o parte a activității desfășurate de Aquatim în cadrul mentenanței preventive a rețelelor de distribuție.

5. Prim-divizionara de baschet SCM Timişoara și-a aflat programul din noua ediție a Ligii Naționale. 17 echipe se vor afla la start, care vor juca fiecare cu fiecare, un singur tur. Programul pe care îl va avea SCM cuprinde opt meciuri pe teren propriu și opt în deplasare.