Știrile zilei – 31 iulie 2024

1. David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber de la Jocurile Olimpice, la doar o zi după ce a câștigat medalia de aur în proba de 200 de metri liber. Sportivul român a terminat semifinalele cu cel de-al cincilea timp: 47  de secunde și 66 de sutimi. Finala probei de 100 de metri liber de la este programată azi, 31 iulie, de la ora 23:39.

2. Lucrările din programul de reparații și întreținere derulat de Primăria Timișoara prin Societatea de Drumuri Municipale sunt executate pe toată durata verii, când traficul este mai redus. Din iunie până în prezent au fost finalizate Calea Lugojului/DN6, străzile Celebi și Protopop George Dragomir și au fost executate mai multe lucrări pe Calea Aradului și Calea Circumvalațiunii. Pe Circumvalațiunii a fost turnat primul strat de asfalt de la Piața Consiliul Europei până la intersecția cu Gheorghe Lazăr, au fost înlocuite bordurile și odată cu finalizarea carosabilului, vor fi refăcute trotuarele și vor fi retrasate traseele de biciclete. Locurile de parcare se mențin pe ambele părți. „Avem deschise șantiere pe cele două străzi mari și urmează altele în zona Complexului Studențesc, cât este perioada concediilor și traficul este mai redus. Pe Circumvalațiunii, fundația a cedat în mai multe zone, între Consiliul Europei și Gheorghe Lazăr, dar s-a putut interveni. Pe celălalt tronson, de la Bogdăneștilor până la Gheorghe Lazăr, fundația este însă în stare extrem de proastă, trebuie refăcută întreaga infrastructură și acest lucru înseamnă mai mult decât reparații. Este nevoie de lucrări ample, vom face o evaluare a costurilor și vom trece acest tronson la capitolul investiții, după care îl vom reabilita complet”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău. Pe Calea Aradului a fost turnat deja ultimul strat de asfalt până la intersecția cu strada Alexandrescu și a fost frezat carosabilul până la strada Liege. Girația urmează să fie finalizată până azi, 31 iulie. În ceea ce privește Piața Consiliul Europei, a fost turnat primul strat de asfalt.  Săptămâna aceasta vor începe lucrările de reparații și în zona Complexului Studențesc, pe străzile Ofcea, Daliei și Socrate, unde carosabilul va fi refăcut în totalitate.

3. Cinema Victoria și Universitatea de Vest vă invită să descoperiți câteva dintre secretele orașului, trei proiecții cu filme documentare din seria „Timișoara. Harta Secretă: oameni și locuri”. Primul este Cetatea Dulce, un documentar despre arta cofetarilor timișoreni, de la perioada Imperiului Austro-Ungar până azi, urmat de o discuție cu Adriana Babeți. Sâmbătă, 3 august, chiar de Ziua Timișoarei, urmează Să curgă bere pe Bega! și Licori în cetate. Duminică, 4 august, vor fi momente spectaculoase din istoria cafenelelor și aflăm și povestea lui Francesco Illy, la proiecția documentarelor Cafeină pe Bega și Timpuri noi. O mică revoluție. Proiecțiile vor avea loc la Cinema Victoria. Intrarea este gratuită, pe bază de rezervare.

4. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 31 iulie. Este vorba despre străzile: Glad, Cosminului, Calea Aradului, Circumvalațiunii, Alexandru Vaida Voievod, Măslinului, Daliei și Socrate. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

5. SDM face cunoscut programul zilei de 31 iulie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere pe  Str. Andrei Mocioni, Str. Johann Heinrich Pestalozzi – Bd. Corneliu Coposu – Fântână; lucrări de semaforizare a intersecției pe Calea Stan Vidrighin – Bd. 12 Noiembrie 1884. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.