Știrile zilei – 1 august 2024

1. La solicitarea Aquatim, Comisia de Circulație din cadrul Primăriei a aprobat închiderea traficului rutier, pe mai multe străzi din Timișoara, în vederea executării unor lucrări.  Închiderea se va face în perioada 01-23 august, între orele 08:00-18:00, pe Intrarea Cucului, tronsonul cuprins între strada Frunzei și imobilul de la bl. 2, sc. A și B. De asemenea, în perioada 1 august- 10 septembrie, în intervalul orar 08:00-18:00, traficul rutier va fi închis pe strada Vulturilor, pe sectorul cuprins între splaiul Sofocle și strada Banatul, etapizat, după cum urmează:

• etapa I, în perioada 01-23 august, pe tronsonul cuprins între Sofocle și Ion Barac;

• etapa II, în perioada 01-23 august, pe tronsonul cuprins între Ion Barac și Vasile Lupu; 

• etapa III, în perioada 24 august – 10 septembrie, pe tronsonul cuprins între Vasile Lupu și Banatul. Devierea traficului se va face pe strada Căpitan Damșescu. 

2. În perioada iunie – iulie, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș au desfășurat activități de prevenire a consumului de droguri adresate copiilor din Centrele de zi ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș. 100 de copii au fost implicați în activități interactive și exerciții de conștientizare a riscurilor consumului de droguri. Activitățile au avut ca scop sensibilizarea tinerilor cu privire la principalele cauze care stau la baza consumului de droguri, promovarea alternativelor sănătoase de petrecere a timpului liber, dezvoltarea personală, precum și formarea unor abilităţi necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile în legătură cu abuzul diferitelor substanțe.

3. Universitatea Politehnica, împreună cu Spotlight Heritage Timișoara, îi invită  pe toți cei interesați să celebreze Ziua Timișoarei cu povești ale orașului de ieri și de azi, cu ajutorul tehnologiilor imersive de Realitate Virtuală și Realitate Mixtă! Sâmbătă, 3 august, între orele 10:00 – 13:00, la Muzeul Tehnic UPT pot fi vizitate instalații digitale unice, pentru a descoperi istoria tehnologiei informaționale, de la primele calculatoare și dispozitive, la ultimele generații tehnologice, îmbinând trecutul cu prezentul în moduri neașteptate. Intrarea este liberă, fără programare.

4. Instagram lansează o funcție prin care utilizatorii își pot crea personalități virtuale cu ajutorul inteligenței artificiale. Disponibilă deocamdată doar în Statele Unite și numită AI Studio, aceasta poate fi folosită, de exemplu, de companii pentru a răspunde la mesajele oamenilor pe baza anumitor instrucțiuni.

5. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 1 august. Este vorba despre străzile: Glad, Calea Aradului, Circumvalațiunii, Alexandru Vaida Voievod, Măslinului și Socrate. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

6. SDM face cunoscut programul zilei de 1 august unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere pe Str. Nicu Filipescu, Bd. Revoluției din 1989 și străzile adiacente. Lucrări de semaforizare a intersecției   pe  Calea Stan Vidrighin – Bd. 12 Noiembrie 1884 – Str. Chimiștilor. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.