Știrile zilei – 21 august 2024

1. Timișoara City Marathon powered by UPT dă startul înscrierilor la cea de-a opta ediție. Evenimentul va avea loc în 27 octombrie, cu patru curse pentru toate categoriile de alergători. Cei mai buni alergători din fiecare cursă vor fi premiați de organizatori, premiile fiind detaliate pe site-ul timisoaracitymarathon.ro. Înscrierile sunt deschise până în 13 octombrie. Până în 15 septembrie, alergătorii pot beneficia de taxe de participare reduse în cadrul campaniei early-bird. De asemenea, o oportunitate de neratat este înscrierea gratuită, oferită celor care participă la minimum zece ture săptămânale Alergotura, până în 13 octombrie. Lansat în 2017 de Clubul Sportiv Asociația Alergotura, Timișoara City Marathon este un eveniment deschis tuturor categoriilor de alergători, care promovează alergarea ca un element esențial al unui stil de viață sănătos. Ediția din acest an marchează un nou capitol în istoria maratonului, prin parteneriatul strategic cu Universitatea Politehnica Timișoara, care îmbină tradițiile timișorene de sport și educație într-o viziune comună pentru viitor.

2. Camere video au fost instalate pe drumurile naţionale din judeţul Arad pentru a-i prinde pe cei care aruncă deşeuri în parcările amenajate sau pe marginea drumurilor. Direcția Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara anunță că au fost puse în funcţiune camere în nouă locuri în care problemele cu deşeurile abandonate au fost mai mari, în special în parcări. Înregistrările vor fi trimise Poliţiei şi Gărzii de Mediu. Cei prinşi riscă amendă de până la 6.000 de lei, iar autovehiculele în care au fost transportate deşeurile pot fi confiscate.

3. Universitatea de Vest din Timișoara a semnat contractul de finanțare din Fondul pentru Modernizare și a demarat implementarea proiectului „Dezvoltarea unei centrale fotovoltaice pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile în vederea asigurării autoconsumului pentru UVT”. Proiectul are perioada de implementare cuprinsă între 01 august 2024 – 31 iulie 2025 (dar nu mai târziu de 31 decembrie 2026).

4. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 21 august. Este vorba despre străzile: Glad, Calea Aradului, Circumvalațiunii, Torontalului, Ofcea, Pod de Fier Crișan – Plopi, Școala Gimnazială nr. 18 și Amforei nr. 6. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

5. SDM face cunoscut programul zilei de 21 august unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere pe timp de noapte în Piața Consiliul Europei și Bd. Vasile Pârvan – Bd. Mihai Viteazu; montare echipamente active de comunicații prin FO pe Str. Polonă – TP 1 și Str. Aristide Demetriade – Str. Popa Șapcă – Bd. Antenei. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.