Știrile zilei – 2 octombrie 2024

1. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru 2 octombrie. Este vorba despre străzile: Dr. Pavel Vasici Ungureanu, Banatul nr. 3A, Carei, Cugir, Aleea Hotinului, Învățătorului, Glad, Feldioara, Socrate,Theodor Mihali, Constantin Brâncuși, Aurel Popovici, București nr. 15, Câmpului, Ciocârliei, Livezilor, Pelinului, Calea Torontalului, Podul de Fier Crișan (Zona Plopi) și Aleea F.C. Ripensia. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

2. SDM face cunoscut programul zilei de 2 octombrie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere pe Calea Torontalului; marcaje rutiere pe timp de noapte pe Calea Alexandru Ioan Cuza; modernizarea instalației de semaforizare pe Str. Johann Heinrich Pestalozzi – Str. Ștefan cel Mare. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

3. Cinematograful din zona Freidorf din Timișoatra revine, de anul viitor, în circuitul cultural al orașului. Primăria Timișoara estimsează că lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an. Sala mare de cinema poate găzdui până la 100 de persoane, cu gradene mobile, care pot fi retrase pentru evenimente ce nu necesită proiecții, iar spațiul va putea fi folosit de comunitate pentru diverse activități culturale și educaționale. Valoarea investiției este de 2,3 milioane de lei, proiectul fiind accesat de municipalitate împreună cu Direcția de Asistență Socială prin ADR Vest.

4. În contextul începerii anului universitar, CFR Călători reamintește că studenții în vârstă de până la 30 de ani, înscriși într-o formă de învăţământ cu frecvenţă în instituţiile de învăţământ superior acreditate din România și din Academia Română, beneficiază de facilități la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a 2-a, pe tot parcursul anului calendaristic. Așadar, studenții pot avea reduceri la călătoria cu trenul după cum urmează: bilete de călătorie cu reducere 90%; abonamente lunare cu reducere 90% cu număr nelimitat de călătorii, pe distanțe până la 300 km. Studenții cu unul sau ambii părinţi decedaţi, precum şi studenţii proveniţi din centrele de plasament sau care au fost în plasament la familia extinsă, substitutivă sau la asistent maternal beneficiază de: bilete de călătorie cu reducere 100%; abonamente lunare cu reducere 100% cu număr nelimitat de călătorii, pe distanțe până la 300 km. În cazul călătoriei la clasa 1 sau la vagon de dormit/cuşetă, studenții vor achita integral diferențele tarifare.

5. Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș organizează în perioada 22 iunie – 5 iulie 2025 o nouă misiune economică în Japonia dedicată valorificării potențialului de colaborare dintre cele două țări, în contextul Expoziției Mondiale care va avea loc la Osaka, în perioada 13 aprilie-13 octombrie 2025. Misiunea economică oferă oamenilor de afaceri români oportunitatea de a-și extinde activitatea pe piața niponă și nu numai, prin contactarea expozanților din întreaga lume și participarea la multiplele evenimente din cadrul expoziției. Pentru o experiență unică, firmele timișene vor avea și un program de vizitare a obiectivelor turistice aparţinând culturii și civilizaţiei nipone.