Știrile zilei – 16 octombrie 2024

1. Primăria Timișoara și Centrul de Proiecte, în parteneriat cu Fondul Mondial pentru Monumente, organizează, în 18 octombrie, evenimentul „Watch Day Sinagoga din Fabric – Perspective ale schimbării”. Se întâmplă la un an de când administrația locală a preluat Sinagoga din Fabric, monument istoric cu o vechime de peste 120 de ani. Municipalitatea încearcă să-l restaureze și să-l introducă în circuitul cultural al orașului. Evenimentul marchează începutul unui proces participativ dedicat conservării sinagogii, în care Fondul Mondial pentru Monumente va avea un rol esențial. Vor participa la discuții arhitecți din București, Cluj-Napoca și Timișoara.

2. Aquatim anunță că joi, 17 octombrie, între orele 08:00-18:00, la intersectia străzii Munteniei cu Aleea Viilor se va executa o conectare de conducte. Pe durata lucrărilor se va întrerupe furnizarea apei pe străzile Bucovinei, Munteniei, Cernăuți, Storojineț și Aleea Viilor.

3. SDM face cunoscut programul zilei de 16 octombrie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere  pe Calea Aradului și Calea Torontalului; bucle inductive în carosabil pe Str. Andrei Șaguna – Str. Iosif Vulcan. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

4. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru 16 octombrie. Este vorba despre străzile: Dr. Pavel Vasici Ungureanu, Torac, Aleea Ionel Perlea, Johann Heinrich Pestalozzi, Glad intersecție Ulpia Traiana, Glad, Ștefan Luchian, Socrate, Adam Müller Guttenbrunn, Tacit, Pod de Fier Crișan – Plopi, Piața Traian – Str. Zăvoi, Calea Moșniței, Câmpului și Rudolf Otto. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.