1. Campania de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase continuă, la solicitarea Primăriei Timișoara, în toate cartierele orașului. Retim a colectat, în primele două săptămâni, peste 7,5 tone de deșeuri voluminoase, inclusiv mobilier vechi, elemente de tâmplărie și textile. Deșeurile au fost ridicate din punctele de colectare amenajate temporar pe străzile Grozăvescu, Calea Șagului, Romulus, Mătăsarilor și Ion Ionescu de la Brad. Campania continuă până pe 21 decembrie, iar timișorenii pot preda mobilier de mari dimensiuni și alte obiecte voluminoase în punctele de colectare temporare, deschise între orele 08:00 și 16:00.
2. În vederea așternerii covorului asfaltic pe str. Grigore Alexandrescu (etapa a 2-a), traficul rutier va fi închis pe tronsonul cuprins între str. Moise Doboșan și Calea Bogdăneștilor, în perioada 09.12.2024 (ora 09:00) – 10.12.2024 (ora 16:00). Participanții la trafic sunt rugati să respecte semnalizarea rutieră instalată și să evite zona de lucrări, transmite SDM Timișoara.
3. Peste 40 de echipe și peste 500 de elevi au participat, în ultimele două luni, la Campionatul Interșcolar de volei, baschet și handbal, care s-a încheiat în Sala de Sport „Mircea Albu” din Timișoara. Campionatul s-a desfășurat în cadrul proiectului „Tri-Sport Challenge: Campionatul Interșcolar de Volei, Baschet și Handbal”, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte. Organizatorii principali sunt Clubul Sportiv Universitar Politehnica Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara și Inspectoratul Școlar Județean Timiș. La finalul competiției, echipele clasate pe locurile I, II și III au fost recompensate cu medalii, cupe, diplome și obiecte promoționale din partea CSU Politehnica Timișoara, iar componenții echipelor vor beneficia de burse de merit acordate de Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Timiș. Competițiile au reprezentat și etapele județene ale Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, echipele câștigătoare urmând să reprezinte județul Timiș la etapele regionale ale competiției.
4. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru 9 decembrie. Este vorba despre străzile: Martir Ivanovici Glinka, Cezar Bolliac, Circumvalațiunii, Aleea Ionel Perlea, Dimineții, Bujorilor, Țibleșului, Adam Muller Guttenbrunn, Albinelor, Grigore Alexandrescu și Mureș. Investiții: viabilizare zone de locuințe Ovidiu Balea: terasamente, săpătură și așternere fundație balast; turnare beton. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.
5. Pasajul Solventul, o subtraversare pe sub 10 linii de cale ferată, cel mai mare proiect pe care Primăria Timișoara l-a început în ultimii 30 de ani, a intrat în cea mai complexă etapă. Recent a început străpungerea pe sub calea ferată, un proces tehnologic unic în România, prin care tunelul propriu-zis va fi împins pe sub linii, fără ca traficul feroviar să fie oprit. Chesonul cu o lungime de aproximativ 70 de metri și o lățime de 28 de metri este împins dinspre strada Gării înspre Calea Bogdăneștilor. Operațiunea de împingere a tunelului pe sub liniile de cale ferată, circa 70 de metri, va dura aproximativ trei-patru luni, în funcție de ce se află în subteran, pe sub linii. Pasajul Solventul, în lungime de 87 metri, cu șosea cu două benzi pe sens, linie dublă de tramvai, trotuare și piste de biciclete, va asigura legătura între Dâmbovița și Ronaț și va degreva traficul din oraș. Proiectul va fi continuat peste fosta platformă Solventul printr-un pod peste Bega cu patru benzi și linie de tramvai. Investiția Primăriei Timișoara are o valoare de 132 de milioane de lei, dintre care 89 de milioane de lei de la bugetul local și 43 de milioane prin programul Anghel Saligny.