Știrile zilei – 1 octombrie 2024

1. Departamentul de Asistență Socială de la Facultatea de Sociologie și Psihologie din UVT organizează înscrieri până în 3 octombrie la cursurile postuniversitare din programul Asistență Socială Militară. Asistenții sociali în sectorul militar oferă asistență familiilor pentru a face față plecării în armată a unui membru al familiei, sprijinindu-le în procesul de acomodare cu această situație. Adolescenții sunt ajutați să depășească teama de a-și pierde părinții, activi în serviciul militar și veteranii să se readapteze la viața civilă, gestionându-și suferințele, tulburările cauzate de traume sau răni fizice. Organizarea acestui program răspunde unei nevoi reale de adaptare a profesioniștilor la cerințele actuale ale militarilor din structurile NATO. Școala universitară de Asistență Socială de la UVT are o tradiție de peste 30 de ani, formând profesioniști care activează în domeniile serviciilor sociale din România, Europa sau America de Nord.

2. Societatea Horticultura scoate la licitaţie două spaţii comerciale pentru închiriere, la parter, în Timișoara,  pe strada Budai Deleanu 1 și pe bd. 3 August 1919 29. Ofertele pot fi trimise pe adresa contact@horticultura.ro până în 15.10.2024. Se va menționa destinația spațiului folosit, prețul oferit per metru pătrat, fără TVA, obligația de a întreține și a păstra în stare de bună funcționare spațiul și de a plăti la timp toate utilitățile. Se atrage atenția că în aceste spații nu pot fi comercializate florile tăiate, ghivecele de flori, aranjamentele florale de orice fel și nici coroanele.

3. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru 1 octombrie. Este vorba despre străzile: Dr. Pavel Vasici Ungureanu, Gospodarilor, Arinului, Nicolae Ivan, Glad, Socrate, Theodor Mihali, Constantin Brâncuși, Aurel Popovici, Câmpului, Sinaia, Frații Buzești, Calea Torontalului și Pod de Fier Crișan (Zona Plopi). În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

4. SDM face cunoscut programul zilei de 1 octombrie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere pe Calea Torontalului; marcaje rutiere pe timp de noapte pe Bd. Constantin Brâncoveanu; modernizarea instalației de semaforizare pe Str. Johann Heinrich Pestalozzi – Str. Ștefan cel Mare. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.