Știrile zilei – 12 august 2024

1. Primăria Timișoara și societatea CVS Recycling SRL vor încheia un acord de colaborare pentru colectarea și reciclarea articolelor textile uzate de la timișoreni. Cinci containere de mari dimensiuni vor fi amplasate în diferite locații din Timișoara, oferind cetățenilor o soluție convenabilă și gratuită pentru a se debarasa de hainele și materialele textile vechi. Aceste deșeuri vor fi apoi transportate la punctul de lucru al societății din comuna Moșnița Nouă, unde vor fi reciclate printr-un proces ecologic, care nu poluează mediul. Locațiile unde vor fi amplasate containerele sunt: Piața Dacia, Piața 700, Piața Traian, Intrarea Doinei – punct TRAFO și Zona Soarelui – Școala Gimnazială nr. 30. Proiectul de hotărâre pentru aprobarea acestui acord este inclus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din 13 august.

2. Inflația ar urma să scadă spre sfârșitul anului la 4%, o valoare mai mică față de cea prognozată de Banca Națională, mai exact 4,9 procente. Tendința de scădere a acestui indicator se va menține și în 2025, urmând să ajungă la 3,4% la sfârșitul anului, potrivit datelor prezentate de guvernatorul Mugur Isărescu. El a precizat că prognoza privind inflația a stat și la baza recentei scăderi a nivelului dobânzii de referință.

3. SDM face cunoscut programul zilei de 12 august unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere pe timp de noapte pe Calea Aradului; verificări la automatul de dirijare a circulației pe Calea Șagului – Shopping City – TP semaforizată; verificări camere de supraveghere video pe Calea Circumvalațiunii – Bd. Republicii – Str. Jiul și Bd. Regele Carol I – Str. Iancu Văcărescu; butoane de comandă pentru pietoni pe Bd. Take Ionescu – Str. Nicu Filipescu. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus. 

4. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 12 august. Este vorba despre străzile: Glad, Liviu Rebreanu – Calea Șagului, Armoniei, Calea Aradului, Nicolae Table, Circumvalațiunii, Calea Dorobanților, Ofcea, Albăstrelelor – pasarela Plopi, Tapia și Simion Bărnuțiu. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.