1. Din 13 ianuarie 2025, solicitările privind autorizarea activităților comerciale și obținerea autorizațiilor de construire vor fi înregistrate doar online, prin intermediul Portalului Unic al Primariei Timisoara. În cazul în care documentele au semnătură olografă, acestea pot fi depuse în continuare la Camera 12 a primăriei, însă numai după înregistrarea online a solicitării, spun reprezentanții municipalității. Portalul Unic le permite timișorenilor să acceseze peste două sute de servicii oferite de Primărie, de la plata taxelor și impozitelor, la depunerea certificatului de urbanism sau acte pentru indemnizația copilului, fără a mai veni la ghișeu. Accesul este gratuit, prin intermediul unui cont unic pe platforma cont.primariatm.ro.
2. La Timișoara începe plata pentru ajutorul de încălzire și suplimentul de energie pentru luna noiembrie 2024. Beneficiarii pot intra în posesia banilor în perioada 14 – 16 ianuarie, la sediul Direcției de Asistenţă Socială. Ajutorul, respectiv suplimentul pentru încălzirea locuinței se plătește pentru cererile înregistrate în perioada 1 octombrie – 20 noiembrie 2024.
3. Creșterea consumului de medicamente și de plante recreaționale aduce schimbări în domeniul medical din țară. La Timișoara, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș, s-a înființat un program de master dedicat toxicologiei substanțelor de abuz. Se întâmplă acest lucru în contextul ultimelor date de la Agenția Națională Antidrog, care arată că 23,8% dintre urgențele medicale de anul trecut au fost cauzate de consumul de medicamente. Masteratul va aparține Facultății de Farmacie și face parte dintr-un proiect amplu de modernizare în valoare de peste 2,6 milioane de euro, finanțat prin fonduri europene.
4. Fermierii pot depune până în 10 februarie cererile de plată pentru bunăstarea animalelor, porcine și păsări din cadrul planului strategic PAC 2023-2027, anunță Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Completarea și depunerea cererii se face electronic de către solicitant, prin accesarea site-ului apia.org.ro, secțiunea DR-06 bunăstarea animalelor. Cererile de plată cuprind angajamentele și informațiile aferente tuturor exploatațiilor autorizate sanitar-veterinar, deținute de un solicitant, indiferent pe raza cărui județ își desfășoară activitatea, și se depun însoțite de toate documentele prevăzute în ghidurile solicitantului, notează Rador.