Știrile zilei – 13 septembrie 2024

1. SDM Timișoara anunță că, în vederea finalizării lucrărilor la partea carosabilă și la trotuare pe Str. Theodor Mihali (alee), tronson cuprins între Str. București și Str. Constantin Brâncuși, traficul va fi închis pe perioada 13.09-20.09.2024, în intervalul orar 09:00-18:00. Rugăm participanții la trafic să respecte semnalizarea rutieră instalată și să evite zona de lucrări, mai transmite SDM.

2. Elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a vor susţine Evaluarea Naţională în luna mai – prevede metodologia de organizare şi desfăşurare a acestei testări, care a fost publicată în Monitorul Oficial. Calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei privind evaluarea rezultatelor învăţării elevilor la finalul clasei a II-a arată că probele de scris şi citit în limba română şi cea la matematică şi la explorarea mediului vor avea loc în intervalul 13 – 15 mai. Elevii de clasa a IV-a vor fi testaţi la limba română, matematică şi știinţe ale naturii în zilele de 20 şi 21 mai, iar colegii lor de clasa a VI-a vor susţine probele pe 27 şi 28 mai. Copiii care aparţin minorităţilor naţionale din toate aceste clase vor fi testaţi şi la limba maternă.

3. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru 13 septembrie. Este vorba despre străzile: Glad, Theodor Mihaly, București nr. 15, Constantin Brâncuși, Aleea Ionel Perlea, Calea Circumvalațiunii, Tosca, Câmpului, Calea Torontalului, Piața Libertății, Piața Unirii și Aleea Gorunului. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

4. SDM face cunoscut programul zilei de 13 septembrie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere pe Str. Măgura – Str. Martir Dumitru Jugănaru; marcaje rutiere pe timp de noapte pe Str. Arieș – Calea Martirilor 1989; modernizarea instalației de semaforizare – Str. Johann Heinrich Pestalozzi – Str. Ștefan cel Mare. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

5. Târgul Educațional Jubi Braunschweig – 2024. Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș“ din Timișoara a participat cu stand la acest târg educațional. S-a desfășurat în 07.09.2024 în Frankfurt am Main, Germania.