Știrile zilei – 16 iulie 2024

1. Vara aceasta se dovedește una deosebit de secetoasă și caniculară, înregistrându-se noi recorduri de temperatură. De aceea, Aquatim a luat un set de măsuri pentru asigurarea în condiții cât mai bune a alimentării cu apă a populației la nivelul localităților din județul Timiș aflate în aria de operare a companiei.  „Din cauza consumului ridicat de apă pe timp de zi și seara, în unele localități s-a redus pe parcursul nopții presiunea apei distribuite în rețea, în vederea refacerii și menținerii necesarului de apă în rezervoarele de înmagazinare. Tot pentru refacerea rezervei de apă efectuăm și transporturi cu toate cisternele din dotare. Supraveghem permanent consumurile de apă și intervenim rapid acolo unde se impune”, transmite directorul Aquatim Ilie Vlaicu. Până în prezent, condițiile extreme din această perioadă n-au provocat întreruperi în furnizarea apei în localitățile din aria de operare a Aquatim, dar o scădere a nivelului hidrostatic al pânzei freatice ar putea duce la stabilirea și implementarea unor măsuri restrictive. De aceea, compania lansează încă o dată un apel către consumatori să evite utilizarea apei potabile din rețea pentru udatul grădinilor.

2. Polițiștii locali au desfășurat o acțiune în Piața Iosefin, unde au fost depistați doi producători agricoli care vindeau, pe lângă legume și fructe, țigări fără timbru și alcool, neexistând niciun fel de documente pentru a putea fi vândute și nici care să dovedeasă proveniența mărfii. Mai exact, au fost găsite 70 de pachete de țigari și 34 sticle cu alcool fără timbru. În cazul celor doi s-a luat măsura sancționării cu amenzi de câte 20.000 de lei fiecare și ridicarea mărfii în vederea confiscării.

3. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 16 iulie. Este vorba despre străzile: Glad, Cosminului, Calea Aradului, Circumvalațiunii, Calea Lugojului și Evlia Celebi. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

4. SDM face cunoscut programul zilei de 16 iulie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere de separare a benzilor de circulație – pe timp de noapte pe Calea Lugojului – DN6 – Str. Aeroport; lucrări de semaforizare a intersectiei pe Calea Stan Vidrighin – Str. Chimiștilor. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

5. Aquatim anunță că miercuri, 17 iulie, între orele 8-16, se va opri furnizarea apei în Curtea pentru lucrări de spălare a rețelei de distribuție și a bazinului de înmagazinare. Lucrările de spălare urmăresc să asigure o calitate corespunzătoare a apei potabile.