Știrile zilei – 18 iulie 2024

1. Abonații din localitatea Giarmata Vii vor rămâne, vineri, 19 iulie, fără gaz metan. Așadar, Delgaz Grid va sista furnizarea gazelor între orele 08:30 și 17:00 pentru a permite companiei Transgaz efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de transport al gazelor naturale. Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei să supravegheze modul de ardere timp de 30 minute. În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid.

2. Sidy Thal, prima coproducție a Teatrului German de Stat Timișoara cu Teatrul Evreiesc de Stat București, este parte din selecția oficială a Festivalul Național de Teatru – București. Ediția 34 se va desfășura în intervalul 18-27 octombrie. Juriul a ales anul acesta formulele dramaturgice provocatoare, relevante fie prin temă, fie prin mijloacele de construcție, încercând astfel să oglindească diversitatea și relevanța dramaturgiei din România. „Considerăm că teatrul românesc este într-un moment în care vocile dramaturgice se diversifică din ce în ce mai mult, rolurile autorilor și autoarelor în echipele de creație merită analizate și susținute programatic, cadrele de vizibilitate a dramaturgiei locale devin tot mai numeroase”, a transmis echipa curatorială.

3. Aquatim anunță că vineri, 19 iulie, între orele 08:00-12:00, vor avea loc lucrări la Stația de Tratare a Apei din Hitiaș. Acestea se derulează în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, iar pe durata lor se va întrerupe furnizarea apei în Hitiaș, Racovița, Ficătar și Drăgoiești.

4. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 18 iulie. Este vorba despre străzile: Calea Șagului, Cosminului, Calea Aradului, Circumvalațiunii, Evlia Celebi, Albinelor și Calea Lugojului. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

5. SDM face cunoscut programul zilei de 18 iulie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere de separare a benzilor de circulație – pe timp de noapte pe Aleea FC Ripensia; marcaje de traversare pentru pietoni – pe timp de noapte pe Bd. Liviu Rebreanu și străzile concurente; marcaje de traversare pentru pietoni – pe timp de noapte pe Calea Șagului – DN59 – Metro Cash & Carry – Incontro; lucrări de semaforizare a intersecției pe Calea Stan Vidrighin – Bd. 12 Noiembrie 1884. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.