Știrile zilei – 18 octombrie 2024

1. Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane a lansat campania online „Deschide ochii! Decizia corectă este la tine!”. Acțiunea are ca obiectiv principal creșterea gradului de informare și conștientizare în rândul tinerilor cu privire la metoda de recrutare loverboy și sensibilizarea publicului cu privire la traficul de persoane în scopul exploatării sexuale. Potrivit unui comunicat al agenției, anual, sute de tineri abandonează studiile, ademeniți de promisiuni false de iubire sau locuri de muncă. Cinismul traficanților merge până acolo încât își cer în căsătorie victima, fiind convinși că aceasta nu va rezista propunerii și va accepta tot ce i se cere, pentru că, de la un punct, ea devine dependentă emoțională de traficant.

2. În 20 octombrie, între orele 14:00 – 17:00, în Piața Victoriei din Timișoara, va avea loc cea de-a patra ediție a Campaniei “Învață să salvezi o viață!”. Pe platoul din fața Operei va fi pusă în scenă simularea unui accident rutier cu patru victime, rezultat în urma coliziunii dintre două autoturisme și o motocicletă, având în vedere numărul mare de incidente cu această categorie de participanți la trafic. Veți vedea un exercițiu de descarcerare și demonstrații de prim-ajutor acordate victimelor din autoturisme de către reprezentanții ISU Timiș. După salvarea victimelor și transportarea acestora la ambulanță, vor intra în scenă polițiștii de la Biroul Rutier Timișoara, care vor începe investigațiile la locul accidentului, pentru a vedea cauza celor întâmplate; jandarmii timișeni vor asigura zona evenimentului rutier, iar polițiștii de penitenciar vor prelua „în arest” persoana vinovată de producerea accidentului, dată în urmărire generală pentru un cumul de infracțiuni, spune Diana Mihai, organizator al Campaniei “Învață să salvezi o viață!”. 

3. SCM Politehnica Timișoara începe cea de-a doua jumătate a turului din Liga Zimbrilor cu o deplasare în Moldova. Handbaliștii timișoreni o întâlnesc pe CSM Vaslui, în etapa a opta. Partida va avea loc sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 17:30. SCM Poli are 9 puncte și se află pe locul al optulea, în vreme ce gazdele de sâmbătă sunt două poziții mai jos, cu 6 puncte.

4. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru 18 octombrie. Este vorba despre străzile Torac, Aleea Ionel Perlea, Johann Heinrich Pestalozzi, Azaleelor, Iuliu Podlipny, Glad, Ștefan Luchian, Apicultorilor, Aluniș, Jean Monet, Anton Pavlovici Cehov, Oedip, Adam Müller Guttenbrunn, Calea Moșniței, Căprioarei, Câmpului și Calea Torontalului. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

5. SDM face cunoscut programul zilei de 18 octombrie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere pe Calea Lugojului – DN6 și Calea Torontalului; înlocuire corpuri semafoare pe Str. Arieș. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.