Știrile zilei – 19 august 2024

1. Sesiunea de admitere din toamnă la Universitatea Politehnica Timișoara începe în 22 august, iar candidații pot aplica pentru locurile rămase disponibile la diverse facultăți. Înscrierea se poate realiza rapid și simplu online, prin intermediul platformei ENROLL, unde se pot parcurge toți pașii procesului de înscriere. De asemenea, între 2 și 10 septembrie, depunerea dosarelor se poate realiza și fizic, în centrele de admitere din cadrul facultăților, unde profesori și studenți ai UPT vor fi prezenți pentru a le oferi candidaților toate informațiile necesare. O noutate semnificativă în această toamnă este posibilitatea candidaților de a aplica la un nou program de învățământ dual, cel de Robotică, o oportunitate unică ce combină studiile academice cu experiența practică în câteva companii din Timișoara. În cadrul acestui program sunt disponibile 25 de locuri fără taxă. Pentru cei care doresc să urmeze un program de Master, sesiunea de admitere este deschisă pentru toate facultățile, iar înscrierea este disponibilă în perioada 26 august – 12 septembrie. Interviurile de admitere vor avea loc pe 13 septembrie, iar rezultatele finale vor fi confirmate până pe 16 septembrie.

2. SDM face cunoscut programul zilei de 19 august unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere pe timp de noapte pe Calea Aradului; marcaje rutiere de traversare pentru pietoni în Zona Piața Doina și străzile adiacente; montare echipamente active de comunicații prin FO pe Aleea FC Ripensia – Bd. Eroilor de la Tisa și Str. Ștefan cel Mare – Bd. Eroilor de la Tisa. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

3. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 19 august. Este vorba despre străzile: Glad, Calea Aradului, Circumvalațiunii, Torontalului, Ofcea și Pod de Fier Crișan – Plopi. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate. 

4. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță că în vederea așternerii covorului asfaltic pe str. Glad, traficul rutier va fi închis în perioada 22 august (ora 07:00) – 23 august (ora 20:00), după cum urmează: pe str. Glad, tronsonul cuprins între Calea Șagului – Hebe; pe Gheorghe Ranetti, tronsonul cuprins între Glad – Lev Tolstoi; Kiriac, între Eneas și Glad. Participanții la trafic sunt rugați să respecte semnalizarea rutieră instalată și să evite zona de lucrări.

5. SCM Timișoara a revenit pe primul loc în Liga de Rugby în urma unui meci decis la un singur punct diferență. Bănățenii au învins CSM Știința Baia Mare, acasă, cu 13-12 și au șanse bune de a prinde unul dintre primele două locuri, care dau posibilitatea de a disputa semifinala acasă. În ultima rundă, alb-violeții joacă în deplasare cu Rapid București, la finele săptămânii.