Știrile zilei – 2 septembrie 2024

1. Teatrul Maghiar de Stat din Timișoara propune în această stagiune mai multe variante de abonament KultCARD, care asigură un preț redus la bilete. Stagiunea nouă cuprinde cinci spectacole noi pentru adulți și trei producții pentru copii, toate traduse în limba română. Niciunul dintre abonamente nu include intrarea la Festivalul Euroregional de Teatru TESZT.

2. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru 2 septembrie. Este vorba despre străzile: Glad, Aurel Popovici, București, Daliei, Calea Circumvalațiunii, Calea Torontalului, Piața Libertății, Pod de Fier Crișan – Plopi și Amforei nr. 6, Școala Gimnazială nr. 18. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

3. SDM face cunoscut programul zilei de 2 septembrie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere pe timp de noapte Str. Prof. Dr. Aurel Păunescu Podeanu – străzi adiacente; Str. Mareșal Alexandru Averescu – străzi adiacente; marcaje rutiere de traversare pentru pietoni – Str. Popa Șapcă; modernizarea instalației de semaforizare – Str. Johann Heinrich Pestalozzi – Str. Ștefan cel Mare. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

4. Rugbiștii de la SCM Timișoara s-au calificat în finala campionatului, după ce au învins-o pe Steaua, pe teren propriu. SCM o va întâlni în ultimul act al campionatului pe CSM Știința Baia Mare. Finala va avea loc sâmbăta aceasta, de la ora 19:00, pe stadionul Arcul de Triumf din București.