Știrile zilei – 20 august 2024

1. Tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani s-au dovedit a fi cel mai numeros public cititor din ţările UE. Acest lucru este dovedit de datele publicate de Agenția europeană de statistică „Eurostat”. 60% dintre tineri au declarat că au citit cel puțin o carte în ultimele 12 luni. Interesul pentru lectură a fost manifestat de 53% dintre europenii cu vârsta cuprinsă între 30 şi 64 de ani. Iar la categoria celor de peste 65 de ani, 47% au deschis o carte în ultimul an. Cel mai mare număr pasionați de lectură a fost constatat în Luxemburg, Danemarca și Estonia. Cele mai mici rate sunt în România, Cipru și Italia.

2. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 20 august. Este vorba despre străzile: Glad, Calea Aradului, Circumvalațiunii, Torontalului, Ofcea, Pod de Fier Crișan – Plopi, Școala Gimnazială nr. 18 și Str. Amforei nr. 6. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

3. SDM face cunoscut programul zilei de 20 august unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere pe timp de noapte în Piața Consiliul Europei și pe Bd. Mihai Viteazu; montare echipamente active de comunicații prin FO pe Str. Andrei Șaguna – Str. Ion Mihalache și Calea Dorobanților – panou VMS. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

4. Festivalul de Operă și Operetă, programat în perioada 30 august 2024 – 1 septembrie, la Teatrul de vară din Parcul Rozelor, este unul dintre cele mai importante și așteptate evenimente culturale din perioada estivală, care atrage anual mii de spectatori. Pentru ediția din acest an Opera timișoreană propune un balet-rock, una dintre cele mai populare operete și o operă plină de pasiune și dramatism. Baletul-rock „Dancing Queen – Povestea unei cariere” – pe muzica formației Queen este prezentat vineri, 30 august, de la 20:30, opereta „Țara Surâsului” va avea loc sâmbătă, 31 august, tot de la 20:30, iar duminică, 1 septembrie, de la aceeași oră, opera „Nabucco”.