Știrile zilei – 21 octombrie 2024

1. Tramvaiele de pe liniile 4 și 8 circulă, din nou, pe Calea Stan Vidrighin din Timișoara. Lucrările de pe Calea Stan Vidrighin au fost finalizate, după ce au fost refăcute infrastructura subterană, drumurile si liniile de tramvai. De asemenea, au fost amenajate trotuarele, traseele de biciclete și spațiile verzi. Deocamdată, tramvaiele vor avea capăt de linie la AEM, până la relocarea buclei de întoarcere de la Ciarda Roșie.

2. Fermierii care au culturi afectate de secetă pot depune cereri la direcțiile județene pentru agricultură până pe 29 octombrie, pentru a beneficia de despăgubiri de la stat. Este vorba de 1.000 de lei pentru fiecare hectar, iar pentru a intra în posesia banilor, agricultorii trebuie să aibă procese verbale de constatare a pagubelor. Solicitările pot fi transmise prin poștă sau e-mail.

3. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru 21 octombrie. Este vorba despre străzile:Torac, Aleea Ionel Perlea, Azaleelor, Glad, Socrate, Pictor Theodor Aman, Adam Müller Guttenbrunn, Calea Moșniței, Căprioarei și Pod de Fier Crișan – Plopi. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

4. Solicitanții care doresc să desfășoare activități de comerț stradal cu produse pentru comemorările de 1 noiembrie pot depune cereri între 21 și 24 octombrie, la sediul Primăriei Timișoara, camera 12, ghișeele 8-9. Vânzătorii trebuie să mențină curățenia în zona de activitate, altfel riscă retragerea avizului. Cedarea amplasamentului către altcineva este sancționată și duce la retragerea avizului, spun reprezentanții PMT. 

5. Aquatim anunță că în următoarele zile se va efectua spălarea rețelei de distribuție în mai multe localități. Pe durata lucrărilor, între orele 8-15, presiunea va fi scăzută în 23 octombrie în Pădureni, în 24 octombrie în Vișag, 24 și 25 octombrie în Cadăr, iar în 25 octombrie în Honorici. De asemenea, în săptămâna 21-25 octombrie, între orele 9-14, se va întrerupe alimentarea cu apă în Rudna, tot pentru lucrări de spălare a rețelei de distribuție.

6. SDM face cunoscut programul zilei de 21 octombrie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere pe Calea Lugojului – DN6 și Calea Torontalului; înlocuire corpuri semafoare pe Calea Martirilor 1989 – Bd. Liviu Rebreanu. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.