Știrile zilei – 22 august 2024

1. Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul unei noi ediții a Electronics Summer University (ESU), un eveniment anual dedicat elevilor de clasa a XI-a din țară. Cea de-a IX-a ediție a școlii de vară, organizată de Liga Studenților din Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, se va desfășura în perioada 21 august – 3 septembrie și are ca scop principal familiarizarea tinerilor cu viața de student și mediul universitar, în vederea reducerii ratei abandonului școlar. Pe parcursul celor două săptămâni, 72 de elevi din diverse regiuni ale României, inclusiv sportivi de performanță și tineri din medii defavorizate, vor avea oportunitatea de a trăi experiența vieții de student la UPT. Aceștia vor participa la cursuri și laboratoare simulate, susținute de profesori și specialiști din domeniul electronicii și telecomunicațiilor, vor vizita companii partenere ale UPT din Timișoara și vor locui în căminele universității.

2. Poliţia Română a scos la concurs peste 1.200 de posturi din sursă externă. Cele mai multe sunt pentru agenţi de poliţie, câteva zeci de posturi pentru ofiţeri, iar restul pentru personal contractual. Înscrierile pentru posturile de poliţişti se fac până în 6 septembrie, inclusiv în zilele nelucrătoare, iar proba de aptitudini fizice, care este eliminatorie, se va desfăşura în perioada 18 – 27 septembrie. Examenul scris – tip grilă este programat pe 5 octombrie – anunţă un comunicat al Poliţiei.

3. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 22 august. Este vorba despre străzile: Glad, Calea Aradului, Circumvalațiunii, Torontalului, Grădina Zoologică, Ofcea, Pod de Fier Crișan – Plopi, Școala Gimnazială nr. 18 – Str. Amforei nr. 6. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

4. SDM face cunoscut programul zilei de 22 august unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere pe timp de noapte în Piața Consiliul Europei și pe Str. Cluj; Montare echipamente active de comunicații prin FO pe Str. Michelangelo – Bd. Ion C. Brătianu și Piața Mărăști. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.