Știrile zilei – 22 iulie 2024

1. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru 22 iulie. Este vorba despre străzile: Glad, Cosminului, Calea Aradului, Circumvalațiunii, Evlia Celebi, Albinelor, Calea Lugojului, Recoltei, Liviu Rebreanu, Revoluției din 1989 – P-ța Alexandru Mocioni, Consiliul Europei, Tudor Vladimirescu – Iuliu Maniu. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

2. SDM face cunoscut programul zilei de 22 iulie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje de traversare pentru pietoni – pe timp de noapte pe Bd. Liviu Rebreanu și străzile concurente; marcaje de traversare pentru pietoni – pe timp de noapte pe Calea Șagului – DN59 – Auchan – sens giratoriu; lucrări de semaforizare a intersecției pe Calea Stan Vidrighin – Bd. 12 Noiembrie 1884. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

3. Societatea Română de Microbiologie și Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara organizează Școala de vară de Microbiologie medicală. Aceasta se va desfășura în Timișoara în perioada 10-12 septembrie și se adreasează medicilor rezidenți și specialiști în Microbiologie Medicală. Ocuparea celor 15 locuri disponibile se va face pe baza unei scrisori de intenție și după plata taxei de participare. Detalii pe umft.ro.

4. Guvernul a inclus pe lista medicamentelor gratuite vaccinul pneumococic, recomandat în special copiilor, vârstnicilor și bolnavilor cu afecțiuni cronice sau deficiențe ale sistemului imunitar. Vaccinul cu 23 de valențe va fi disponibil în mod gratuit tuturor persoanelor care primesc recomandarea de administrare din partea medicilor – a explicat purtătorul de cuvânt al executivului. Vaccinul acționează ajutând organismul să producă anticorpi proprii care să protejeze împotriva unor boli grave, ca pneumonia sau meningita, informează Agerpres.