1. SDM face cunoscut programul zilei de 23 octombrie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere pe Calea Circumvalațiunii și Bd. Iuliu Maniu. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.
2. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru 23 octombrie. Este vorba despre străzile: Torac, Aleea Ionel Perlea, Azaleelor, Glad, Pictor Theodor Aman, Adam Müller Guttenbrunn, Calea Moșniței, Căprioarei și Pod de Fier Crișan – Plopi . În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.
3. Primăria Timișoara își propune să îmbunătățească serviciile sociale oferite în cadrul Centrului Cultural și Educațional din Kuncz, astfel încât acestea să răspundă mai bine nevoilor comunității. Începând de miercuri, 23 octombrie, timp de o săptămână, echipe mixte vor merge pe teren pentru a completa chestionare, cu sprijinul locuitorilor din zonă. La final, rezultatele cercetării vor fi publicate într-un raport. Scopul acestui demers este de a sprijini administrația locală să atragă resurse, să ofere servicii mai apropiate de nevoile locuitorilor din Kuncz și să dezvolte activități noi.
4. Centrul de Artă și Tehnologie pentru Colaborarea cu Japonia, înființat anul trecut în cadrul Universității Politehnica Timișoara, deschide înscrierile pentru sesiunea de toamnă a programului de limba si cultura japoneză. Cursurile se vor derula în perioada 28 octombrie – 6 decembrie 2024, online. Cursurile se desfășoară pe module: zero, elementar, începător 1 și 2, intermediar și pre-avansat – iar fiecare modul constă în 5 ședințe a câte 75 de minute. Taxa pentru întregul modul este de 250 de lei pentru publicul larg. Studenții și elevii beneficiază de o reducere de 20%, deci plătesc 200 lei pentru întregul modul, iar studenții și angajații UPT beneficiază de gratuitate. Înscrierile se fac online până marți, 29 octombrie, ora 17:00.
5. TimMedfest, Festivalul de Muzică al Mediciniștilor Timișoreni, a împlinit anul acesta 20 de ani de existență, timp în care evenimentul a cumulat 24 de ediții. Început în 2004 ca inițiativă studențească sub denumirea de Medfest, festivalul a adunat cu fiecare ediție tot mai mulți studenți și medici talentați, cu abilități vocale și instrumentale. Sub denumirea actuală, TimMedfest este marcă înregistrată și activitate culturală oficială a Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara. “Odată cu dobândirea actului de identitate la vârsta maturității, ne dorim ca TimMedfest să evolueze de la statutul de festival la cel de mișcare culturală. În acest sens, invităm studenții sau cadrele universitare cu abilități vocale sau instrumentale, reprezentanții studenților, dar și pe cei care sunt dispuși să se implice în organizare, să ni se alăture la „kilometrul 0” al TimMedfest, clulbul Hyperion din Căminul I-II Medicină – locul unde s-au pus bazele Medfest – miercuri, 23 octombrie, de la ora 19:00, pentru a planifica viitorul acestei acțiuni culturale. Vino alături de noi! Pregătim ediția cu numărul 25 a Festivalului și alte evenimente culturale! Împreună ducem povestea mai departe!”, transmit reprezentanții UMFT.