1. Procedurile pentru stabilirea câștigătorului licitației de proiectare și construcție a stadionului Dan Păltinșanu s-au încheiat și, dacă nu vor fi contestații, compania se poate apuca de treabă, anunță, într-o postare pe Facebook, președintele CJ Timiș, Alfred Simonis. Proiectarea, conform caietului de sarcini, va dura 8 luni, iar construcția este estimată la 24 de luni. Stadionul Dan Păltinișanu va avea 32.000 de locuri, tribunele vor fi acoperite. „Situația la zi a procesului de demolare a legendarului stadion timișorean se prezintă bine pentru că lucrările avansează într-un ritm bun, estimările societății care efectuează demolarea fiind că punerea la pământ a arenei va fi finalizată înainte de termenul prevăzut în contract, adică 8 luni”, a precizat liderul CJ Timiș.
2. În perioada 24 aprilie – 2 mai, la parterul Centrului de Proiecte de pe str. Vasile Alecsandri nr. 1, va putea fi văzută expoziția „Timișoara, te îndrăgesc!” cu lucrări realizate de Luminița Cosmescu. Luminița Cosmescu este artist plastic și a studiat Grafică la Facultatea de Arte. Lucrările artistei sunt de grafică – peniță, dar abordează și acuarela sau acrilic. A participat la o serie de expoziții în grup, dar și personale, precum și tabere de creație. A urmat un master la Paris și a avut o serie de expoziții în Diaspora. Lucrările sale se află în colecții personale sau pe simezele unor instituții de cultură sau rezidențe particulare.
3. Șase cabinete de medicină de familie din județele Arad, Hunedoara și Timiș au fost dotate cu aparatură medicală. Investiția face parte din programul „Primul pas spre sănătate”, implementat de Salvați Copiii și finanțat de Fundația OMV Petrom, program care se desfășoară la nivel național și are ca obiectiv participarea la reducerea ratei mortalității infantile în România. Prin intermediul dotării acestor șase cabinete 562 de mame și femei însărcinate din zonele rurale defavorizate beneficiază de acces la servicii medicale primare îmbunătățite și 790 de copii cu vârsta de până la 3 ani din aceste comunități au acces la servicii de sănătate timpurie.
4. În primele trei luni ale acestui ani, aeroporturile locale au fost tranzitate de 5,6 milioane de pasageri, în creştere cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Asociaţiei Aeroporturilor din România. Circa 70% dintre călători s-au deplasat spre sau dinspre destinaţii din interiorul spaţiului Schengen, 8% au călătorit pe cursele interne, iar restul în afara spaţiului Schengen. Dacă ritmul de creştere se va menţine la fel, anul 2025 ar putea marca un nou record în ceea ce priveşte traficul aerian.