Știrile zilei – 24 iulie 2024

1. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 24 iulie. Este vorba despre străzile: Glad, Calea Aradului, Circumvalațiunii, Evlia Celebi, Calea Lugojului, Alexandru Vaida Voievod și Aleea Citadelei. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

2. SDM face cunoscut programul zilei de 24 iulie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje de traversare pentru pietoni – pe timp de noapte pe Bd. Liviu Rebreanu – Aleea Sănătății; marcaje de traversare pentru pietoni – pe timp de noapte pe Calea Șagului – DN59 – Metro Cash & Carry; lucrări de semaforizare a intersecției pe Calea Stan Vidrighin – Bd. 12 Noiembrie 1884. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

3. Aquatim anunță că joi, 25 iulie, între orele 9-14, presiunea va fi redusă în Colonia Fabricii și Traian Vuia pentru lucrări de spălare a rețelei de distribuție și a bazinului de înmagazinare. Lucrările de spălare urmăresc să asigure o calitate corespunzătoare a apei potabile.

4. OSUT (Organizația Studenților din Universitatea de Vest Timișoara) organizează anual festivalul StudentFest, la Timișoara. StudentFest este un festival studențesc, un manifest prin artă, care promovează tinerii artiști de 33 de ani. StudentFest Forming, se desfășoară anul acesta în perioada 5 – 12 august și va reuni artiștii emergenți timp de 7 zile, pline de sesiuni de formare. În acest an, ediția va avea două părți: Forming și Performing. Perioada de Forming, 5-12 august, va consta în 7 zile de BootCamp, timp în care participanții vor lua parte la sesiuni de formare pe 7 domenii de artă, aferente celor 7 secțiuni ale festivalului și la activități sociale diverse. Ulterior, în perioada 7 – 14 octombrie începe partea de Performing. Aceasta include spectacole, concerte și expoziții realizate în proporție de 100% de participanții StudentFest.