Știrile zilei – 25 iulie 2024

1. Consiliul Județean Timiș anunță că în weekendul 26-28 iulie, frontiera româno-sârbă va fi redeschisă pentru pasionații de ciclism, la punctul de trecere de la Otelec. Cicliștii vor putea traversa granița pe bicicletă pe un traseu de 37 de kilometri, care pornește din Timișoara și urmărește cursul râului Bega până la frontiera cu Serbia. Traseul de biciclete va fi accesibil între orele 08:00 și 20:00, iar pentru traversare este necesar doar un act de identitate. Tot în această perioadă, frontiera va putea fi tranzitată și pe cale navigabilă.

2. Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara vă invită, în cadrul programului acțiuni culturale@UMFT, la Atelierul de scriere creativă, coordonat de Elena Jebelean. “Joi, 25 iulie, de la ora 15:00, la Casa Artelor – Galeria Pygmalion vom discuta despre film, cu precădere despre valențele artistice ale filmelor românești de dinainte de 1989, cu Marian Sorin Rădulescu, scriitor, traducător și critic de film. Vom descoperi legături între lumea de ieri și de azi, ajutați și de cele peste 50 de afișe reunite în Galeria Pygmalion în expoziția Secvențe. Vom citi din volumul al doilea din Pseudokinematikos și vom urmări filmul Concurs”, transmit reprezentanții UMFT. Înscrierea prealabilă este recomandabilă și se face prin completarea unui formular online.

3. SDM face cunoscut programul zilei de 25 iulie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere pe  Bd. Revoluției din 1989 și Calea Șagului – DN59 – Casa Auto Mercedes – Metro Cash & Carry;  lucrări de semaforizare a intersecției pe Calea Stan Vidrighin – Bd. 12 Noiembrie 1884. În caz de vreme nefavorabilă nu vor putea fi executate unele lucrări, așa cum sunt ele prevăzute în programul zilnic de lucrări, acestea urmând a fi reprogramate. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

4. Pe mai multe străzi din Timișoara, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au amendat, în ultima perioadă, șoferii autovehiculelor de mare tonaj care circulă sau staționează în zone în care acest lucru este interzis. Unii timișoreni au sesizat Poliția Locală despre faptul că astfel de autovehicule se deplasează pe străzi precum Albinelor, Martir Dan Carpin, Balta Verde, Petru Cermena, Arthur Rubinstein, fără a ține cont de indicatoare. Mașinile de mare tonaj produc trepidații clădirilor din apropiere și deteriorează carosabilul.

5. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 25 iulie. Este vorba despre străzile: Glad, Calea Aradului, Circumvalațiunii, Andrei Saguna, Calea Dorobantilor, Calea Lugojului, Alexandru Vaida Voievod și Aleea Citadelei. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.