Știrile zilei – 27 august 2024

1. Elevii de gimnaziu şi de liceu cu medii generale egale sau mai mari de 9,50 vor primi bursă de merit. Bursa se va acorda în data de 20 a lunii, după cum prevede metodologia publicată recent în Monitorul Oficial. Pentru anul şcolar 2024-2025, cuantumul minim al burselor de merit este de 450 de lei pe lună. Valoarea burselor poate fi suplimentată de către consiliile de administraţie ale şcolilor, în funcţie de sumele alocate de autorităţile administraţiei publice locale.

2. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță și Ordine Publică au surprins, în weekend, un tânăr, cu domiciliul în Berlin, care desena cu spray-ul tip grafitti pe peretele unei clădiri din centrul orașului. Acesta a scris și desenat pe peretele Liceului Tehnologic I. C. Brătianu. El a declarat că a făcut acest lucru pentru că era băut. Tânărul a fost sancționat cu 3.000 de lei.

3. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru 27 august. Este vorba despre străzile: Glad, Calea Aradului, Daliei, Circumvalațiunii, Torontalului, Piata Traian și Amforei.. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

4. SDM face cunoscut programul zilei de 27 august unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere pe timp de noapte pe Calea Aradului – Str. Ștefan Procopiu și str. Arieș; modernizarea instalației de semaforizare pe Str. Johann Heinrich Pestalozzi – Str. Ștefan cel Mare. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

5. Valorile termice vor fi mai ridicate față de cele normale pe întreg teritoriul țării, în următoarele patru săptămâni, iar regimul pluviometric va avea o tendinţă deficitară în majoritatea regiunilor, conform prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru perioada 26 august – 23 septembrie. ANM transmite că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.