Știrile zilei – 29 august 2024

1. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru 29 august. Este vorba despre străzile: Glad, Aurel Popovici, Daliei, Calea Circumvalațiunii, Calea Torontalului și Piața Traian. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

2. SDM face cunoscut programul zilei de 29 august unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere pe timp de noapte Piața Ionel I. C. Brătianu – sens giratoriu; Bd. Ion C. Brătianu; modernizarea instalației de semaforizare pe Str. Johann Heinrich Pestalozzi – Str. Ștefan cel Mare. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

3. Circulaţia pe Transfăgărăşan se închide vineri, 30 august, în intervalul orar 8:30 – 11:30, pe sectorul cuprins între Conacul Ursului şi Bâlea Cascadă. Pe acest tronson se va organiza evenimentul ’50 de ani de Transfăgărăşan’ cu Porsche Turbo, a informat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Pe sectorul de drum unde circulaţia rutieră va fi închisă, organizatorul va asigura o pauză de minimum 20 de minute, când măsura de închidere va fi ridicată, pentru a se permite tranzitarea de către autovehiculele din proximitatea zonei restricţionate circulaţiei rutiere.

4. Muzeul Național al Banatului și Consiliul Județean Timiș anunță participarea, pentru prima dată, la evenimentul național „Noaptea Muzeelor la Sate”, sâmbătă, 31 august, între orele 19:00 și 23:00. Cu ocazia acestei ediții, două puncte muzeale își vor deschide porțile gratuit pentru public: Muzeul Traian Vuia și Sanctuarul Neolitic de la Parța. Muzeul Traian Vuia găzduiește evenimentul: „Zboruri de noapte și povești de altădată la Muzeul Traian Vuia”, în timp ce Punctul Muzeal Parța prezintă: „Noaptea neolitică: mister și magie în Sanctuarul de la Parța”. 

5. Echipa de handbal SCM Politehnica Timișoara ia startul într-o nouă ediție de Ligă Națională. Alb-violeții evoluează în sala Constantin Jude, vineri, de la ora 17:30. Oponent va fi CSM Focșani, formația în compania căreia a fost deschis și sezonul anterior. Cele două echipe au încheiat campionatul 2023/2024, la egalitate de puncte, 26, cu vrâncenii pe locul al nouălea și cu SCM Poli pe poziția a zecea. Partida va fi transmisă în direct de Pro Arena.