Știrile zilei – 30 august 2024

1. Primăria Timișoara le reamintește atât celor interesați de participarea la Festivalul CODRU, cât și șoferilor, că circulația rutieră va fi închisă pe strada Avram Imbroane, în perioada 30 august – 01 septembrie, pe tronsonul cuprins între intersecția de la poarta de intrare a Muzeului Satului, până la fosta Grădină Zoologică. De asemenea, pe strada Avram Imbroane se va circula pe sens unic, dinspre Pădurea Verde, până la strada Măcin. Circulația mijloacelor de transport în comun nu va avea de suferit pe durata desfășurării festivalului.

2. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru 30 august. Este vorba despre străzile: Glad, Aurel Popovici, Daliei, Calea Circumvalațiunii, Calea Torontalului și Piața Libertății. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

3. Securitatea a recrutat, în perioada 1970-1979, peste 121.000 de colaboratori. Dintre aceștia, aproape 100.000 erau bărbaţi, iar peste 800 erau elevi, minori la data recrutării. Aproape 1500 dintre cei recrutaţi erau medici, iar aproximativ 2000 erau membri ai clerului, din toate cultele recunoscute, arată date făcute publice joi de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

4. SDM face cunoscut programul zilei de 30 august unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere pe timp de noapte Str. Prof. Dr. Aurel Păunescu Podeanu – străzi adiacente; Piața Mărăști – sens giratoriu; marcaje rutiere de traversare pentru pietoni – Str. Hector; modernizarea instalației de semaforizare – Str. Johann Heinrich Pestalozzi- Str. Ștefan cel Mare. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

5. A fost aprobat calendarul examenelor pentru viitorul an şcolar. Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a 8-a va începe în 23 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 10 iulie. Prima sesiune a Bacalaureatului va debuta pe 10 iunie, iar candidaţii vor afla rezultatele finale în 30 iunie. Probele de evaluare a competenţelor sunt programate, în iarnă, la finalul lunii ianuarie. A doua sesiune a examenului de Bacalaureat va avea loc în perioada 11 -14 august. Anul viitor simulările celor două examene naţionale vor avea loc în luna martie.