Știrile zilei – 30 iulie 2024

1. David Popovici (19 ani) a devenit campion olimpic în proba de 200 m liber, după o cursă dramatică. Aflat în urma adversarilor săi până la ultimii metri, Popovici a avut un final formidabil și a oprit cronometrul la 1:44:72, la doar două sutimi în fața britanicului Matthew Richards. Este primul titlu olimpic din cariera lui Popovici, care va împlini 20 de ani în 15 septembrie. Ultima medalie olimpică a înotului românesc datează din 2004, când Camelia Potec lua aurul la 200 m liber la Atena, iar Răzvan Florea bronzul la 200 m spate.

2. Primăria continuă seria de tratamente de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor și larvelor acestora pe domeniul public al orașului. Acțiunea se va desfășura în perioada 05-10 august, în funcție de condițiile meteo. Tratamentele vor fi efectuate terestru, în intervalul orar 21:00 – 6:00. Stropirile se efectuează în parcuri, locuri de joacă, pe malurile Begăi și în zona bălților. Reamintim că în primele două zile din august se va desfășura și dezinsecția pe cale aeriană.

3. Aquatim anunță că marți, 30 iulie, între orele 9-14, presiunea va fi scăzută în Surducu Mic pentru lucrări de spălare a rețelei de distribuție și a bazinului de înmagazinare.  De asemeena, tot marți, între orele 9-15, se va întrerupe alimentarea cu apă în Săcălaz pentru executarea unei conectări de conducte la intersecția străzilor IV și Liliacului.

4. Fermierii pot depune până în 31 iulie cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat în contul cantităţilor de motorină utilizate în agricultură aferente trimestrului doi al acestui an. Potrivit Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare, ca diferenţă dintre rata accizei standard şi rata accizei reduse, şi are o valoare unitară de un 1,74 lei pe litru. Şi crescătorii de animale pot cere, tot până la sfârşitul acestei luni, acordarea ajutorului de stat pentru activităţi desfăşurate în trimestrul al doilea din 2024.

5. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 30 iulie. Este vorba despre străzile: Glad, Calea Aradului, Circumvalațiunii, Alexandru Vaida Voievod, Cluj și Daliei. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

6. SDM face cunoscut programul zilei de 30 iulie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere pe  Str. Andrei Mocioni și Calea Aradului; lucrări de semaforizare a intersecției pe  Calea Stan Vidrighin – Bd. 12 Noiembrie 1884. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.