Știrile zilei – 30 septembrie 2024

1. Un sfert din lucrările la Arena Eroii Timișoarei, primul stadion construit în oraș după 60 de ani, printr-o investiție de peste 100 de milioane de lei a Primăriei Timișoara, sunt gata. Construcția avansează susținut și viitorul stadion prinde formă. La Peluza Est și Vest au fost turnați stâlpii de structură din beton și o parte din gradenele pentru locurile de stat jos au fost montate. Ultimele lucrări la fundații vor fi finalizate la Tribuna Nord, iar atât la Tribuna Nord, cât și la Tribuna Sud se toarnă stâlpii monoliți pentru structura de sprijin. „Sunt mulțumit de ritmul lucrărilor. La puțin peste 6 luni de la începerea șantierului am început deja să montăm gradenele pentru spectatori. Mai e mult de lucru în fața noastră, dar sunt încrezător că vom reuși să recuperăm din decalajul pe care Timișoara îl are la infrastructură sportivă. E un stadion pe care îl construim 100% din banii timișorenilor”, a spus primarul Dominic Fritz. 

2. Societatea Drumuri Municipale anunță că, în vederea finalizării lucrărilor pe strada Socrate, se va restricționa traficul rutier astăzi, în intervalul orar 08:00-20:00. Participanții la trafic sunt rugați să respecte semnalizarea rutieră instalată și să evite zona de lucrări.

3. Timișoara aniversează 1 an de la redeschiderea Cinema Timiș! La doar un an de la redeschidere, Cinema Timiș a reușit să devină unul dintre cele mai frecventate și apreciate spații culturale din Timișoara. Faptul că o sală cu peste 500 de locuri este atât de des plină, e o bucurie și un semnal clar că strategia renovării și redeschiderii cinematografelor abandonate ale orașului este una de succes”, a declarat Dominic Fritz. Weekendul aniversar, cu program special, debutează vineri, 11 octombrie, cu o seară dedicată muzicii jazz. Ziua de sâmbătă aduce pe ecranul de la Timiș două filme extrem de așteptate, proiectate pentru prima dată în orașul nostru. Iar duminica, programul continuă cu încă un film în proiecție exclusivă. Programul detaliat al weekendului 11-13 octombrie și biletele se găsesc pe site-ul Cinema Timiș și pe paginile de Facebook și de Instagram ale cinematografului.

4. Mehala 2, Iosefin, Doina și Badea Cârțan sunt cele patru piețe verificate de polițiștii locali în ultima săptămână. Cele 19 sancțiuni în valoare totală de 17.700 de lei au fost date pentru lipsa curățeniei și depozitări de diverse obiecte pe căile de acces, lipsa verificării metrologice a cântarelor, neafișarea documentelor de producător și vânzarea altor produse față de cele înscrise în carnete. „Cele mai multe nereguli au fost constatate în Piața Mehala 2, piața care este destinată producătorilor agricoli. Cu toate aceastea, există însă și persoane care cumpără produse din altă părți și chiar de import pe care le vând ulterior, deși n-au acest drept”, spun reprezentanții Poliției Locale Timișoara. 

5. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru 30 septembrie. Este vorba despre străzile: Lacului, Aleea Ionel Perlea, Liviu Rebreanu, Calea Buziașului 107, Anton Golopenția, Legumiculturii, Arinului, Nicolae Ivan, Sabin Mănuilă, Victor Gaga, Ana Lugojana, Glad, Socrate, Theodor Mihali, Constantin Brâncuși, Aurel Popovici, Câmpului, Sinaia, Frații Buzești, Calea Torontalului, Piața Operei și Podul de Fier Crișan (Zona Plopi). În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

6. SDM face cunoscut programul zilei de 30 septembrie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: modernizarea instalației de semaforizare pe Str. Johann Heinrich Pestalozzi – Str. Ștefan cel Mare; marcaje rutiere de traversare pentru pietoni pe Str. Daliei – străzi adiacente; marcaje rutiere pe timp de noapte pe Bd. Iuliu Maniu. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.