Știrile zilei – 5 august 2024

1. Phoenix Transsylvania transmite pe pagina de Facebook că „Nicolae Covaci va fi depus la Filarmonica Banatul din Timișoara (Bulevardul C. D. Loga nr. 2). Programul pentru public, pentru cei care doresc să își ia rămas bun de la marele artist si cetățean de onoare a orașului va fi: marți, 06.08.2024, între orele 11:00 și 20:00 și miercuri, 07.08.2024, între orele 09:00-17:00. Conform dorinței celor apropiați, ceremonia de înhumare va fi privată. Accesul în Filarmonică se va face pe intrarea principală și se va urmări fluxul indicat în interior, pentru a evita blocajele. Mulțumim administrației Municipiului Timișoara pentru sprijin”.

2. Universitatea de Vest din Timișoara a semnat un proiect care vizează dezvoltarea infrastructurii care va furniza energie provenită din surse regenerabile. Finanțarea va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Pentru a crește nivelul energiei provenite din surse regenerabile în cadrul universității, urmează să fie instalată o centrală electrică fotovoltaică cu o putere de 1,98 MW. Centrala va fi alimentată de mai multe panouri fotovoltaice, care vor fi montate pe mai multe clădiri care aparțin de UVT. Proiectul are valoarea de aproape 13 milioane lei.

3. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a început procedurile pentru lansarea licitației pentru studiul de fezabilitate al pasajului denivelat de la intersecția Căii Urseni cu Centura Timișoara Sud. Documentele au fost trimise, iar acum se așteaptă validarea Agenției Naționale pentru Achiziții Publice. Termenul pentru depunerea ofertelor va fi cunoscut după selecția și validarea ANAP.

4. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza în 1 noiembrie, la Centrul Regional de Afaceri, Gala Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș. Atunci se va lansa și Catalogul Topului Firmelor din Judeţul Timiş pentru 2023. Carte de vizită a succesului și performanței timișene în afaceri, catalogul prezintă în paginile sale informaţii despre firmele clasate pe primele 3 locuri, ordonate pe baza unui sistem de indicatori financiari și a unei metodologii unice și unitare la nivel național, după domeniu, grupa de activitate şi clasa de mărime a întreprinderii.

5. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 5 august. Este vorba despre străzile: Glad, Calea Aradului, Circumvalațiunii, Măslinului, Socrate, Milcov,  Albăstrelelor-pasarela Plopi. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

6. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a început procedurile pentru lansarea licitației pentru studiul de fezabilitate al pasajului denivelat de la intersecția Căii Urseni cu Centura Timișoara Sud. Documentele au fost trimise, iar acum se așteaptă validarea Agenției Naționale pentru Achiziții Publice. Termenul pentru depunerea ofertelor va fi cunoscut după selecția și validarea ANAP.