Știrile zilei – 5 septembrie 2024

1. Primăria Timișoara și STPT mențin toate traseele dedicate transportului pentru elevi, în noul an școlar. Cu o medie de 14.000 de copii transportați lunar din toate cartierele spre școli, programul municipalității scade presiunea asupra părinților și reduce din aglomerația în trafic. În ceea ce privește valabilitatea cardurilor pentru călătorii cu mijloacele de transport în comun, Primăria a solicitat către STPT o procedură care să nu-i pună pe drumuri pe elevi. Astfel, valabilitatea va fi prelungită automat de către STPT pentru elevii care își continuă studiile în Timișoara. Pentru copiii înscriși la unități de învățământ din oraș începând cu noul an școlar, va fi emis un card, în baza parteneriatului cu Inspectoratul Școlar Timiș.

2. SDM face cunoscut programul zilei de 5 septembrie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere pe Str. Prof. Dr. A. P. Podeanu – străzi concurente; marcaje rutiere pe timp de noapte pe Piața Ionel I. C. Brătianu; montare cadre de protecție a spațiilor verzi – Str. Semicerc; modernizarea instalației de semaforizare – Str. Johann Heinrich Pestalozzi – Str. Ștefan cel Mare. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

3. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru 5 septembrie. Este vorba despre străzile: Glad, Aurel Popovici, București nr. 15, Daliei, Calea Circumvalațiunii, Calea Torontalului, Piața Libertății și Amforei nr. 6, Școala Gimnazială nr. 18. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

4. Joi, 5 septembrie, are loc deschiderea primei ediții TIFF Timișoara (5 – 8 septembrie), festivalul care va aduce în oraș filme românești și străine în premieră, un cine-concert, mulți invitați speciali și programe pentru copii. TIFF Timișoara va avea loc la Cinema Timiș, Cinema Victoria și la Grădina de Vară Capitol. Biletele pentru proiecțiile de la Cinema Timiș și Cinema Victoria au fost puse în vânzare online și la casieria cinematografelor. Accesul la proiecțiile de la Grădina de Vară Capitol este gratuit. Programul complet este disponibil pe tiff.ro.

5. Vineri, 6 septembrie, de la ora 17:00, va avea loc în Biserica Catolică Buziaș un concert de vioră susținut de prof. dr. Johann Fernbach, președintele Forumului Democrat al Germanilor din Banat, acompaniat la orgă de prof. Simona Mustețiu. În program vor figura piese ale compozitorilor Corelli, Bach și Schubert. Programul muzical va fi urmat, de la ora 18:30, de o seară de vals, pe platoul din fața cazinoului din parcul stațiunii Buziaș. Vor fi prezentate diverse tipuri de vals în interpretarea unor dansatori mici și mari din Buziaș și Timișoara.