Știrile zilei – 6 august 2024

1. La solicitarea Aquatim, Comisia de Circulație din cadrul PMT a aprobat închiderea sau, după caz, restricționarea traficului rutier, în vederea executării unor lucrări din 07 august. Astfel, circulația rutieră va fi închisă pe următoarele trasee și tronsoane, după cum urmează:

• în perioada 07 august – 10 septembrie, pe Traian Lalescu, etapizat:

– etapa I, tronsonul cuprins între Vasile Pârvan și Ioan Curea, cu devierea traficului rutier pe Victor Babeș;

– etapa II, închiderea parcajelor existente pe tronsonul cuprins între Ioan Curea și Victor Babeș.

• în perioada 07 august – 30 septembrie, pe strada Muncii, se închide sensul de mers dinspre Nicolae Andreescu spre Ardealului și se deviază circulația rutieră pe strada Martir Gogu Opre, respectiv în zona verde existentă pe Ardealul, tronsonul cuprins între Martir Gogu Opre și Muncii. 

• în perioada 12 august – 07 septembrie se restricționează etapizat circulația rutieră pe Gheorghe Adam, în zona intersecției cu Lorena, pe timpul nopții, în intervalul orar 20:00 – 06:00. Se închide traficul rutier pe strada Lorena, pe tronsonul cuprins între Gheorghe Adam – Pădurea Verde, în aceeași perioadă. Va fi permis accesul riveranilor. 

2. Peste 100.000 de persoane au fost angajate în primele şase luni ale anului prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Cei mai mulţi sunt bărbaţi, au peste 45 de ani, provin din mediul urban şi au studii liceale. Bucureştiul se află pe primul loc în ceea ce priveşte numărul celor angajaţi în primul semestru al anului, urmat de judeţele Braşov şi Timiş. Statistica arată că la sfârşitul lunii iunie rata şomajului era de 3,06%, fiind înregistraţi peste 240.000 de oameni fără un loc de muncă.

3. Trilogia Before, care urmărește o poveste de dragoste pe parcursul a 18 ani, va putea fi vizionată în cadrul unei proiecții speciale la Cinema Victoria din Timișoara. Programul celor trei proiecții este următorul: sâmbătă, 31 august: ora 18 – „Before Sunrise”; ora 20:15 – „Before Sunset”, iar duminică, 1 septembrie: ora 20 – „Before Midnight”. Biletele pentru fiecare ecranizare pot fi achiziționate de pe site-ul cinematografului.

4. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 6 august. Este vorba despre străzile: Glad, Calea Aradului, Circumvalațiunii, Măslinului, Socrate, Ofcea, Alexandru Vaida Voievod și Albăstrelelor-pasarela Plopi. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

5. SDM face cunoscut programul zilei de 6 august unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje de traversare pentru pietoni pe Str. Polonă și Calea Alexandru Ioan Cuza – Str. Ioan Zaicu; montare stâlp semafor 3,5 m pe  Calea Circumvalațiunii – Str. Burebista. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.