Știrile zilei – 6 septembrie 2024

1. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru 6 septembrie. Este vorba despre străzile: Glad, Aurel Popovici, București nr. 15, Daliei, Calea Circumvalațiunii, Calea Torontalului, Piața Libertății, Pod de Fier Crișan – Plopi și Aleea Cristalului. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

2. Primăria Timișoara continuă și în luna septembrie cu seria tratamentelor de dezinsecție terestră pentru combaterea ţânţarilor şi larvelor acestora pe domeniul public al orașului. Acțiunea este programată să aibă loc în perioada 10 – 16 septembrie, între orele 22:00 – 06:00, în măsura în care vremea permite desfășurarea în siguranță a operațiunilor. Stropirile se efectuează pe toată raza orașului Timișoara.

3. SDM face cunoscut programul zilei de 6 septembrie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere pe Str. Prof. Dr. A. P. Podeanu – străzi concurente; marcaje rutiere pe timp de noapte în Piața Ionel I. C. Brătianu; montare cadre de protecție a spațiilor verzi – Str. Semicerc; modernizarea instalației de semaforizare – Str. Johann Heinrich Pestalozzi – Str. Ștefan cel Mare. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

4. Timișorenii apreciază mult cultura japoneză, dovadă fiind succesul peste așteptări de care s-au bucurat evenimentele organizate de Universitatea Politehnica Timișoara în ultimii ani pe această temă: cursuri de limba japoneză, expoziții de chimonouri, recitaluri de poezie, seri de film, prezentări de burse, oportunități de studii în Japonia și multe altele. Anul acesta, în perioada 28 august – 1 septembrie, a avut loc primul festival japonez de vară din Timișoara, natsu matsuri, organizat de Centrul Jutsu UPT, eveniment ce a atras o mulțime de timișoreni, de toate vârstele, de la copii de 8 ani până la pensionari.

5. În weekend-ul 13-15 septembrie, Cinema Victoria, primul cinematograf renovat și redeschis de Primăria Timișoara, aniversează doi ani de funcționare constantă. Spectatorii sunt invitați să se bucure de un program special, care conține toate elementele care au consacrat deja sala din Piața Bălcescu: avanpremiere de filme românești urmate de discuții cu regizori și actori, proiecții cu titluri europene prezentate în exclusivitate, filme de cinematecă, animații și un spectacol de operă dedicate copiilor. Aproape 36.000 de spectatori au participat la cele 601 proiecții de film și alte evenimente – concerte, spectacole de dans și teatru, conferințe, dezbateri  – desfășurate la Cinema Victoria în ultimele 12 luni, urcând la peste 73.000 totalul celor care au frecventat sala în cei doi ani de la redeschiderea sa.