Știrile zilei – 7 august 2024

1. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 7 august. Este vorba despre străzile: Glad, Calea Aradului, Circumvalațiunii, Măslinului, Ofcea și Albăstrelelor-pasarela Plopi. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

2. SDM face cunoscut programul zilei de 7 august unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje de traversare pentru pietoni pe Str. Polonă și Calea Alexandru Ioan Cuza – Str. Ioan Zaicu; montare stâlp semafor 3,5 m pe Calea Circumvalațiunii – Str. Burebista. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.

3. Deciziile cu noua valoare a pensiilor, după recalculare, vor fi tipărite şi vor ajunge la Poşta Română până pe 15 august, iar documentele vor fi înmânate pensionarilor cel târziu la finalul acestei luni. Casa Naţională de Pensii a precizat că după această etapă şi până pe 15 septembrie urmează livrarea pensiilor.

4. Cea de-a doua etapă a Campionatului Național de Super Rally are loc, în acest final de săptămână, la Iulius Town. Vineri, de la ora 19:00, în Parcarea VIP UBC 0, va avea loc startul festiv, când vor fi prezentate echipajele care vor concura. Sâmbătă, de la ora 09:00, vor avea loc manșele de recunoașteri și antrenament. Competiția va începe de la ora 13:00. Festivitatea de premiere va avea loc în aceeași zi, în parcarea VIP UBC 0 din Iulius Town Timișoara, începând cu ora 15:00. Pentru o bună desfășurare a evenimentului, începând de vineri, 9 august, de la orele 22:00, și până sâmbătă, 10 august, orele 16:00, traficul va fi restricţionat pe străzile din jurul complexului. Cei care doresc să vină cu maşina la mall, pot accesa parcările VIP UBC 3 Parking, Iulius Gardens Parking, Multilevel Parking şi Iulius Mall Parking de pe Calea Aradului şi Calea Sever Bocu.