Știrile zilei – 8 august 2024

1. Pentru că lucrările la magistrala de apă, în desfășurare pe strada Câmpului, tronsonul cuprins între Căprioarei și Rudolf Walter, vor continua până în 11.08.2024, ora 00:00, Societatea de Transport Public Timişoara anunţă că linia Expres 8 va circula în continuare deviat, după cum urmează:

– traseu tur: Tata Oancea – Albăstrelelor – Canal Bega – Rudolf Walter și revenire pe traseul normal;

– traseu retur: traseul normal până pe Rudolf Walter – Canal Bega – Martir Cornel Popescu (1918) – Nicolae Tincu Velea – Jokai Mor – Tata Oancea. Stații suspendate (tur-retur) pe durata lucrărilor: Căprioarei, Levănțica, Apateu, Azur, Plastique Form, Albăstrelelor (Drumul Boilor) și Demetrescu, notează debanat.ro.

2. Peste 45.000 de case şi apartamente au fost finalizate, anul trecut, în cele mai mari zece pieţe rezidenţiale regionale din România. Cele mai multe au fost realizate în Bucureşti şi Ilfov, Constanţa, Timişoara, Cluj-Napoca şi Braşov, conform unui raport al unei companii de consultanţă imobiliară, pe baza datelor oficiale.

3. Catedrele de științe morfologice de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara anunță organizarea Simpozionului intitulat Zilele Morfologiei Timișorene. Această manifestare științifică își propune să reunească colectivele Catedrelor de Anatomie-Embriologie, Biologie Celulară și Moleculară, Histologie și Morfopatologie de la UMFT și la care sunt invitați colegii din țară și din străinătate. Interesul pentru această manifestare este susținut de succesul primei ediții, desfășurată în urmă cu cinci ani. “Sperăm ca prin ideile promovate, schimburile de experiență și noutățile prezentate, să contribuim la o mai bună cunoaștere a acestui tot unitar care se numește corpul uman, atât în condiții normale, cât și patologice. Avem convingerea că această manifestare va naște noi idei de cercetare, de practică pedagogică medicală care vor fi sursă pentru viitoare publicații de succes”, transmit reprezentanții UMFT. Manifestarea va avea loc în perioada 10-12 octombrie.

4. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru ziua de 8 august. Este vorba despre străzile: Glad, Calea Aradului, Circumvalațiunii, Măslinului, Ofcea și Albăstrelelor-pasarela Plopi. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

5. SDM face cunoscut programul zilei de 8 august unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: Calea Circumvalațiunii, marcaje rutiere pe timp de noapte; Calea Alexandru Ioan Cuza, marcaje rutiere pe timp de noapte; Calea Stan Vidrighin – Bd. 12 Noiembrie 1884, cabluri electrice. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.