Știrilei zilei – 3 septembrie 2024

1. Suma de 57 de milioane de lei, din fonduri europene nerambursabile, a fost investită în spitalele publice din Regiunea Vest prin Programul Sănătate, gestionat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest. Alocările de bani pentru acest sector continuă. Nouă proiecte de importanță acută pentru regiune, în domeniul medical, inițiate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, respectiv Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, vor continua, în etapa a doua, cu finanțare europeană prin Programul Sănătate. Proiectele de modernizare și dotare contractate prin Programul Sănătate trebuie să fie finalizate în decurs de maximum 2 ani.

2. Primăria Timișoara anunță scoaterea la concurs a două posturi vacante în cadrul instituției, destinate profesioniștilor cu experiență. Posturile scoase la concurs sunt: Secretar General al Primarului Municipiului Timișoara și Șef serviciu în cardul Serviciului Spații Verzi și Recreative. Ambele posturi sunt pe durată nedeterminată și implică un program de lucru full-time (8 ore/zi). Perioada pentru depunerea dosarelor pentru concurs este cuprinsă între 30 august – 18 septembrie.

3. Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş prin Direcția de Formare Profesională organizează o serie nouă de cursuri autorizate și neautorizate, special concepute pentru a oferi competențele și cunoștințele necesare în diverse domenii de activitate. Cursurile se desfășoară la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT sau online. La cerere, anumite cursuri pot fi organizate și în cadrul organizațiilor. Informații detaliate despre cursuri și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul formareprofesionala.cciat.ro.

4. De luni, 2 septembrie, ora 23, până marți, 3 septembrie, ora 22, se vor executa două conectări de conducte magistrale la supratraversarea râului Bega, pe străzile Frederic Chopin și Uzinei. Lucrările fac parte din proiectul CL13 – Execuție rețele de apă și canalizare Timișoara Sud – Lot 3, iar pe durata lor presiunea apei va fi scăzută la etajele superioare în cartierele UMT, Lipovei, Aradului, Ion Ionescu de la Brad și Torontalului, precum și în Ghiroda. De asemenea, pentru lucrări de spălare a rețelei de distribuție și a bazinelor de înmagazinare, pe 2 și 3 septembrie, între orele 7-15, presiunea va fi scăzută în Buziaș, pe 4 septembrie, între orele 7-19, se va opri apa în Chevereșu Mare, iar pe 5 și 6 septembrie, între orele 7-15, presiunea va fi scăzută în această localitate.

5. Societatea Drumuri Municipale Timișoara anunță programul de reparații și lucrări de întreținere, valabil pentru 3 septembrie. Este vorba despre străzile: Glad, Ardealul, 16 Decembrie 1989, Aurel Popovici, București nr. 15, Daliei, Calea Circumvalațiunii, Calea Torontalului, Piața Libertății și Amforei nr. 6, Școala Gimnazială nr. 18. În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.

6. SDM face cunoscut programul zilei de 3 septembrie unde se vor executa activități specifice serviciului de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara: marcaje rutiere pe timp de noapte Str. Mareșal Alexandru Averescu – străzi concurente; Bd. Eroilor de la Tisa; montare cadre de protecție a spațiilor verzi – Str. Semicerc; modernizarea instalației de semaforizare – Str. Johann Heinrich Pestalozzi – Str. Ștefan cel Mare. În cazul producerii unor evenimente rutiere lucrările de reparații și înlăturare a daunelor vor fi prioritare față de programul zilnic propus. În cazul primirii unor avize de lucrări cu caracter urgent acestea vor fi prioritare față de programul zilnic propus.