1. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a prezentat rezultatul procedurii de atribuire a contractului de proiectare și execuție a lucrărilor din cadrul obiectivului „Drum de legătură Autostrada A1 Arad-Timișoara-DN69 – Rest de executat”, în urma finalizării procesului de evaluare a ofertelor depuse. Ofertantul desemnat câștigător este Asocierea DRUMURI și PODURI BANAT S.R.L. & MAXAGRO CENTER SRL & OPR ASFALT S.R.L. & OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS S.A., cu preţul de peste 220.000.000 de lei, fără TVA. Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire. După semnarea contractului, perioada proiectare și execuție va fi de 12 de luni. Noul antreprenor va face și expertizarea lucrărilor care au fost realizate de constructorul precedent. La data rezilierii contractului anterior, în septembrie 2023, progresul fizic al lucrărilor era de aproximativ 25%.
2. Locuitorii din cartierul Girocului, în zona străzii Martir Ioan Stanciu, vor beneficia de o parcare modernă cu 80-90 de locuri, spații verzi și arbori, platformă pentru pubele și adăpost pentru biciclete. Noua parcare va fi construită în locul unui teren dezafectat care aparține municipiului Timișoara. Construcțiile aflate în acest moment pe terenul respectiv vor fi demolate pentru a elibera spațiul pentru timișoreni. Parcarea va fi realizată cu dale înierbate, de beton și se află la intersecția Martir Ioan Stanciu cu Cosminului. Amenajarea include iluminat stradal, plantarea a 27 de arbori și zone pietonale pentru locuitori. Primarul Dominic Fritz a semnat dispoziția de demolare, urmând ca echipele Primăriei Timișoara să înceapă lucrările cât mai curând.
3. Un raport privind starea învățământului superior din România, realizat de Ministerul Educației, arată că la facultățile de inginerie erau anul trecut înscriși 75.331 de studenți. În 2014 erau cu 11.000 mai mulți. Deși universitățile tehnice au reușit să mențină în general cifrele de școlarizare, universitățile generaliste care aveau și specializări de inginerie au fost nevoite să reducă numărul de locuri pentru a crește specializările considerate mai ușoare. Rectorul Universității Politehnica Timișoara, Florin Drăgan, consideră că este nevoie de o mai bună promovare a unor materii precum Matematică sau Fizică în licee. De asemenea, pentru a le face atractive, profesorii trebuie să adopte metode interactive de predare.
4. Aquatim anunță că marți, 13 februarie, între orele 9-17, se va executa o conectare de conducte la intersecția străzilor Perlei și Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Lucrările fac parte din proiectul CL12 – Execuție rețele de apă și canalizare Timișoara Nord – Lot 3, iar pe durata lor se va întrerupe furnizarea apei pe străzile Ecoului, Martir Silviu Motohon (între Pomiculturii și Ecoului), Aleea Arcașilor, Calea Sever Bocu (între Pomiculturii și Arcașilor) și Perlei (între Pomiculturii și Sfinții Apostoli Petru și Pavel), inclusiv la Punctul Termic.
5. Consiliul Județean Timiș a lansat licitația pentru achiziția unor echipamente pentru dotarea sălilor de clasă și a laboratoarelor de științe din cadrul unităților de învățământ aflate în subordine. Este un proiect finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență, iar suma alocată depășește 3.000.000 de lei. Proiectul a fost publicat pe SEAP, iar produsele sunt împărțite în 11 loturi. Furnizarea echipamentelor va trebui să aibă loc în 30 sau 60 de zile, în funcție de lot.
6. CSU UV Timişoara a fost învinsă în etapa a 17-a a Diviziei A1 de volei masculin. Timişorenii au cedat pe teren propriu în faţa Stelei. CSU UV Timișoara are 15 înfrângeri din 16 etape și se află pe penultimul loc.
7. Echipa de baschet SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara va disputa ultimul meci din sezonul regular al Alpe Adria Cup în 20 februarie. Este vorba despre partida cu formația slovenă Ilirija. Jocul urma să aibă loc săptămâna trecută, dar a fost amânat la solicitarea grupării slovene.